Ved Skoven - Scandi Bygs største svanemærkede byggeri til dato beliggende i Allerød

Scandi Bygs største svanemærkede byggeri til dato: Fra teglværksgrund til svanemærkede boliger

Mellem Lillerød og Blovstrød i Allerød Kommune er 115 svanemærkede almene boliger netop taget i brug af forventningsfulde beboere. Bag boligerne står Scandi Byg, som har været totalentreprenør på byggeriet, der er opført for den almene boligorganisation Lejerbo Frederiksborg. På trods af projektets størrelse lykkedes det at færdiggøre etape et og to samlet og således aflevere projektet fire måneder før tid.

Ifølge Miljømærkning Danmark findes der i dag over 4.000 svanemærkede bygninger i landet, og det er mere end en femdobling på fem år. Et af de nyeste byggeprojekter, der kan tilføjes til statistikken, er den almene boligforening Ved Skoven i Allerød Kommune, som består af 115 boliger, og er opført af den nordjyske modulproducent Scandi Byg i en totalentreprise.

Boligerne er placeret nær Teglværksskoven, som har fået navn efter et stort teglværk, der tidligere lå i området, og naturen samt områdets historie som tidligere fabriksgrund har sat sine tydelig spor i arkitekturen af det nyopførte boligkvarter.

– De nye boliger er beklædt med træfacader, som skaber en forlængelse af den nærliggende skov. Mellem boligerne er der anlagt stier, som ligeledes er i træ, mens andre stier er med teglbelægning for at skabe en forbindelse til områdets historiske brugsanvendelse, fortæller Ole Jan Ulrick Petersen, projektchef i Lejerbo, og fortsætter:

– Lejerbo Frederiksborg valgte at understrege vigtigheden af de naturlige omgivelser yderligere ved at få opført et svanemærket byggeri, som, udover at vise, at der er taget grundig stilling til byggematerialerne, taler ind i klimadagsordenen, hvilket er vigtigt for både os og vores kunder.

Stabil byggeproces var vigtig

Det var ikke givet på forhånd, at Ved Skoven skulle være et modulbyggeri, men Scandi Bygs modulløsning sikrede en hurtig byggeproces og en minimal påvirkning fra vejret under byggeriet.

– Modulbyggeriet har gjort det muligt at holde byggetiden nede, og den har samtidig været mere stabil, da byggeriet ikke har været afhængig af tørvejr på samme måde som et traditionelt byggeri, hvor alt foregår på byggepladsen, siger Ole Jan Ulrick Petersen, som suppleres af Henrik Aabel Vestergaard, projektdirektør i Scandi Byg:

– Scandi Byg producerer modulerne i opvarmede haller, hvor de forsegles med klimaskærm, inden de bliver transporteret til byggepladsen. Og det har været en kæmpe fordel med den regnfulde sommer, vi har oplevet i år, da vi fx undgik lange tørretider. Sammen med vores dedikerede og dygtige team på projektet er det da også en af grundene til, at det lykkedes os at aflevere projektet fire måneder før tid. Vi er stolte af det endelige resultat, som er Scandi Bygs største svanemærkede byggeri til dato, fortæller han.

En af de beboere, som allerede sætter pris på Ved Skoven, er Marianne, der er flyttet ind i en af de nye boliger med sin mand. Hun er særligt glad for, at boligerne er Svanemærket.

– Svanemærkningen og de energivenlige løsninger har haft stor betydning for vores valg af bolig. Jeg er opereret for tæthed i næsen og tager medicin mod det. Men indeklimaet er så godt i vores nye bolig, at jeg flere gange har glemt at tage min medicin, efter vi flyttede ind, fortæller Marianne.

Marianne ses på billedet herunder foran sin bolig i Ved Skoven.

Marianne er flyttet ind i Scandi Bygs største svanemærkede byggeri - Ved Skoven i Allerød

Cookiedeklaration