Henrik Mielke og Thomas Raunsbæk

Nordic Wood Industries indgår optionsaftale om overtagelse af Scandi Byg

Nordic Wood Industries har netop indgået en aftale med MT Højgaard Holding om et forpligtende samarbejde og en optionsaftale om overtagelse af modulproducenten Scandi Byg. Ifølge koncerndirektør hos Nordic Wood Industries, Thomas Raunsbæk, har Scandi Byg et uforløst potentiale, som blandt andet kan indfries via synergier på tværs af trækoncernens andre selskaber.

Lige før juleferien meddelte MT Højgaard Holding fondsbørsen, at koncernen efter et længere strategisk review havde besluttet at indlede en salgsproces for Scandi Byg. Den salgsproces har nu ledt til et forpligtende samarbejde og en optionsaftale om overtagelse af den Løgstør-baserede modulproducent til trækoncernen Nordic Wood Industries, der i dag tæller de syv selskaber Palsgaard Spær, Nviro Danmark, Lilleheden, Roust Element, Roust Spær, Bisco Binder og Skandach Holzindustrie. Samtidig er MT Højgaard Holding og Nordic Wood Industries i tæt dialog om fremtidigt samarbejde på tværs af de to koncerner.

– Scandi Byg er en rigtig spændende virksomhed, som på mange måder sætter standarden for fremtidens byggeri med innovative og bæredygtige byggeprocesser herunder et stort fokus på DGNB-certificerede og svanemærkede byggerier. Virksomheden har over 40 års produktudvikling bag sig, hvilket har sikret, at de i dag er dansk markedsleder inden for industrielt fremstillet modulbyggeri. Vi er derfor meget glade for, at vi har fået muligheden for at overtage virksomheden, dens dygtige medarbejdere og vigtige kompetencer inden for mere miljøvenlige byggeløsninger – og vi ser frem til at byde Scandi Bygs ledelse og de mange medarbejdere velkommen i koncernen, siger koncerndirektør hos Nordic Wood Industries, Thomas Raunsbæk, der har et indgående kendskab til Scandi Byg, og fortsætter:

– Det er ikke nogen hemmelighed, at Scandi Byg de seneste år har haft udfordringer med udskudte byggeprojekter, uforudsigelighed i produktionen og høje materiale- og energipriser. Vi mener, at vi via det stærke fællesskab, et entydigt fokus på bæredygtigt byggeri og tværgående netværk i Nordic Wood Industries kan skabe en god udvikling og en lønsom virksomhed, der kan vækste i både Danmark og i udlandet. Som en del af Nordic Wood Industries kan der opnås stærke synergier, da vi har fokus på samarbejde i de enkelte virksomheder og på tværs. Samtidig er vi også klar på at investere det nødvendige i virksomheden, så Scandi Byg kan udnytte sit fulde potentiale i dansk byggeri med sine unikke modulløsninger i træ.

Hos MT Højgaard Holding er administrerende koncerndirektør Henrik Mielke enig i, at Scandi Byg kan opnå en positiv effekt af et forpligtende samarbejde og et ejerskifte:

– Vi er glade for at have indgået et forpligtende samarbejde og en optionsaftale om salg af Scandi Byg til Nordic Wood Industries, der som langsigtet ejer vil kunne skabe stabilitet og give medarbejderne de bedste betingelser for at udnytte mulighederne inden for modulbyggeri og skabe værdi for kunderne, siger Henrik Mielke.

Træbyggeri skal fremtidssikres
Ifølge Thomas Raunsbæk er Nordic Wood Industries i gang med en konsolideringsproces blandt andet med henblik på at blive et kompetencecenter inden for træbyggeri. Denne nødvendige konsolidering er samarbejdsaftalen om og købsoptionen på Scandi Byg et eksempel på:

– Træbranchen er i kæmpe vækst og for at imødekomme den store efterspørgsel på træbyggeri og træbaserede produkter, er der brug for en vis volumen bag. Hos Nordic Wood Industries ønsker vi at skabe en størrelse, hvor vi har alle kompetencer inden for træbyggeri i koncernen, med henblik på at udvikle flere træprodukter og bedre træbyggeri. En investering i Scandi Byg vil derfor være et godt eksempel på, at vi samler kræfterne, så kunderne ikke alene får gode, klimavenlige træprodukter, men også får en videnspartner i os, siger han afsluttende.

På billedet ses fra venstre administrerende koncerndirektør i MT Højgaard Holding Henrik Mielke og koncerndirektør i Nordic Wood Industries Thomas Raunsbæk.

For yderligere information kontakt venligst:
• Thomas Raunsbæk, koncerndirektør, Nordic Wood Industries, tlf. 30 23 79 15 og e-mail: tra@nowi.dk
• Rikke Henningsen Herrguth, kommunikations- og marketingansvarlig, Nordic Wood Industries, tlf. 60 38 90 45 og e-mail: rhh@nowi.dk

Cookiedeklaration