Lilleheden overgår til PEFC-certificeret træ

Det store fokus på at bygge bæredygtig, gør certificerede træprodukter mere og mere efterspurgte.
Det er også en af grundene til, at Lilleheden i mere end 10 år udelukkende har indkøbt certificeret råtræ til limtræsproduktionen, hvilket betyder, at træet kommer fra bæredygtige skovbrug, som sikrer ansvarlig skovdrift.

Der findes to anerkendte certificeringsordninger, FSC® (FSC® C016468) og PEFC, som begge lægger vægt på principper såsom miljø, biodiversitet, arbejdsforhold og fredning af skovarealer.

Stigende efterspørgsel efter PEFC

”Hos Lilleheden har vi tidligere indkøbt FSC®-certificeret træ. Men vi mærker lige nu en stigende efterspørgsel fra vores kunder på PEFC-certificeret træ. Så det er naturligt for os at skifte certificering for at kunne imødekomme efterspørgslen. Dertil kommer, at den koncern vi er en del af, Nordic Wood Industries, har valgt PEFC som standard-certificering for alle selskaber i koncernen,” fortæller Christian Esbensen, der er adm. direktør i Lilleheden.

Lilleheden overgår til PEFC-ordningen inden for få måneder og gennemgår lige nu en omfattende certificeringsproces, som skal sikre, at al dokumentation er på plads.

Flere produkter certificeres

”Som noget helt nyt bliver vores handelsvarer; I-bjælker, LVL-bjælker og CLT-elementer fremover også PEFC-certificeret, hvilket også vil få stor betydning for vores kunder, når de skal lave LCA-beregninger på deres byggerier,” slutter Christian Esbensen.

Lilleheden glæder sig til at kunne tilbyde PEFC-certificeret limtræ til både parcelhusbyggeri og store projekter samt PEFC-certificerede I-bjælker, LVL-bjælker og CLT-elementer allerede fra maj måned i 2023.

Om Lilleheden
Lilleheden blev grundlagt i 1930 og beskæftiger i dag 65 medarbejdere på fabrikken i Hirtshals. Kerneproduktet er bæredygtigt konstruktionslimtræ til byggeprojekter i både ind- og udland. Derudover har virksomheden fokus på logistikløsninger, der sikrer hurtig ekspedition og landsdækkende levering til tiden.

Lilleheden er en del af koncernen Nordic Wood Industries, der er en af Danmarks førende producenter og leverandører af træbaserede materialer og præfabrikation til bæredygtigt byggeri i Danmark og udvalgte lande i Nordeuropa. Koncernen beskæftiger samlet 550 medarbejdere med en totalomsætning på mere end 800 mio. kr. Nordic Wood Industries’ selskaber dækker på nuværende tidspunkt ti lokationer i både Danmark og udlandet.

Læs mere på www.lilleheden.dk

Cookiedeklaration