Nviro bliver eneleverandør af Huntons træbaserede byggematerialer i Danmark

Nviro CBI Papiruld, der producerer træbaserede isoleringsmaterialer til byggeriet, har netop indgået en stor eksklusivitetsaftale med den norske isoleringsgigant Hunton.

Aftalen betyder, at Nviro bliver eneleverandør af en række miljødokumenterede isoleringsprodukter af træfiber, der skal være med til at sætte yderligere skub i markedet for bæredygtigt byggeri i Danmark. Ambitionen er at sætte sig på mere end 10 procent af det samlede isoleringsmarked i Danmark, der udgør over to milliarder kroner om året.

Bæredygtige byggematerialer vinder større og større indpas på de danske byggepladser – også på isoleringsfronten. Derfor er der lige nu stor optimisme at spore hos isoleringsvirksomheden Nviro CBI Papiruld i Hillerød, der nu er blevet eneleverandør af træfiberisolering fra norske Hunton.

Hunton er Nordens førende producent af byggematerialer baseret på træ og træfiber fra PEFC-certificeret skovbrug, og med den nye kontrakt får Nviro nu mulighed for at styrke sin produktportefølje af bæredygtige isoleringsmaterialer i Danmark:

Huntons træfiberprodukter passer perfekt til vores koncept om at kunne tilbyde en bred vifte af fremtidsrettede isoleringsløsninger til byggeriet. Samtidig er det vigtigt for os at arbejde med produkter, hvor dokumentationen over for bygherren og andre relevante aktører er i orden. Det får vi i høj grad med Huntons produkter, fortæller Jens Engbo Norddal, adm. direktør i Nviro CBI Papiruld.

Certificerede produkter efterspørges
Hos Nviro CBI Papiruld mærker man en stigende interesse for træbaserede isoleringsmaterialer i byggebranchen. Efterspørgslen skyldes blandt andet et accelererende fokus på at reducere CO₂-udledningen i byggeriet samt de kraftigt stigende energipriser, som papirbaseret isolering i vid udstrækning ikke bliver berørt af på samme måde som andre isoleringsmaterialer.

Træbaserede isoleringsmaterialer bidrager positivt til byggeriets CO₂-fodaftryk, da de gennem livsforløbet lagrer større mængder CO₂, end der udledes i produktionen. Samtidigt er træfiberprodukterne arbejdsmiljømæssigt behagelige at arbejde med, hvilket også vægter højt ude på byggepladserne, siger Jens Engbo Norddal.

Også hos producenten Hunton i Norge er man begejstret for den nye aftale:

Vi er meget glade for at have landet en aftale med Nviro. Markedet for træprodukter er i stærk vækst, og vi forventer, at Nviro, gennem sine aftaler på det danske marked, vil bidrage til yderligere udbredelse af vores produkter på det danske marked, siger markedsdirektør Thomas Vaarlund i Hunton Fiber AS.

Huntons produkter har været tilgængelige på det danske marked i mange år, og efterspørgslen efter mere naturlige byggematerialer har været medvirkende til en støt stigende vækst:

Med udsigt til endnu flere krav om reduktion af byggeriets CO₂-aftryk, stigende energipriser og en øget interesse for sunde boliger, vil efterspørgslen fortsætte med at stige også i de kommende år. Det danske isoleringsmarked udgør en omsætning på mere end to milliarder kroner om året, og vi sidder i dag med en andel på fire procent. Med den nye aftale med Hunton er det vores ambition at øge markedsandelen til mere end 10 procent. Det skal vi være med til at sikre blandt andet gennem rådgivning, netværk blandt byggeriets parter og ikke mindst levering og logistik. Her har vi en klar ambition om at være med til at løfte salget af Huntons produkter til et nyt niveau i Danmark, slutter Jens Engbo Norddal.

Huntons produkter kan fortsat findes i byggemarkeder og tømrerhandler landet over.

Nviro skal fremover distribuere følgende produkter fra Hunton:
• Hunton Nativo® Træfiberisolering
• Hunton Vindtæt
• Hunton Undertag
• Hunton Sutag
• Silencio trinlydprodukter

For yderligere information kontakt venligst:

  • Jens Engbo Norddal, adm. direktør i Nviro CBI Papiruld
    jno@nviro.dk eller 28 45 66 03
  • Rikke Henningsen Herrguth, kommunikationsansvarlig i Nordic Wood Industries
    rhh@nowi.dk eller 60 38 90 45

Om Hunton
Hunton er en af Nordens førende producenter af byggematerialer baseret på træ og træfiber. I mere end 130 år har selskabet leveret materialer til hus, hytter, børnehaver, skoler og erhvervsbygninger for millioner af mennesker i flere lande. At bygge med træ bidrager til at reducere CO2-fodaftrykket samtidig med, at bygningerne bliver behagelige at bo i og holder længe. Hunton har hovedkontor og fabrikker på Gjøvik, salgskontorer i Norden, og omsatte for ca. 600 millioner kroner i 2021. Hunton har produceret byggematerialer på Gjøvik siden 1889, og åbnede i vinteren 2019 en ny fabrik for at kunne forsyne det nordiske markedet med træfiberisolering, produceret af flis fra norske grantræer.

Nviro – en del af Nordic Wood Industries
NVIRO CBI Papiruld er en del af koncernen Nordic Wood Industries, der er en producent og leverandør af træbaserede materialer og præfabrikation til bæredygtigt byggeri i Danmark og udvalgte lande i Nordeuropa. Koncernen beskæftiger samlet 550 medarbejdere med en total omsætning på mere end 750 mio. kr. Nordic Wood Industries’ selskaber dækker på nuværende tidspunkt ti lokationer i både Danmark og udlandet.

Cookiedeklaration